Skip to main content

Kantoor naar 40 woningen te Almere

Elfi heeft een bestaand kantoor (4 bouwlagen) aan de Louis Armstrongweg 26 te Almere aangekocht met de ambitie deze te transformeren naar 40 woningen. WJ projects is door Elfi geselecteerd als bouwteam partner. Het reeds opgestelde ontwerp van ENZO architectuur N interieur® wordt met input van alle bouwteam leden naar een DO uitgewerkt. WJ projects borgt (financiële en technische) haalbaarheid en zal na ontvangst vergunning de uitvoering verzorgen.

Het toekomstige 6 bouwlagen tellende gebouw komt op een bestaande dragende kelder te staan, wat forse gewichtsbeperkingen in het nieuwe casco oplevert. Er wordt door Constructiebureau Tentij B.V. zo licht en milieuvriendelijk mogelijk ontworpen om te voorkomen dat de kelder onbruikbaar wordt in de nieuwe situatie.

Tevens wordt het gehele bestaande casco, bestaande uit kanaalplaten, tijdens sloop nauwkeurig gedemonteerd zodat de oude constructie elders hergebruikt kan worden. Verder wordt het gebouw zodanig ontworpen dat dit grotendeels geprefabriceerd gebouwd kan worden.

De 40 nieuwe woningen worden voorzien van stadsverwarming en een minimaal energielabel A++, en zijn daarmee keurig in lijn met de missie van Elfi duurzaam en toekomstbestendig.

Vanzelfsprekend zijn wij blij met het vertrouwen, en het feit dat ons team een steentje bij kan dragen aan het realiseren van deze mooie duurzame ontwikkeling.

Partners bouwteam:
WJ Projects B.V.
ENZO architectuur N interieur®
Constructiebureau Tentij B.V.
CRUX Engineering BV
M3E Groep
Equipe Adviseurs

Wilt u vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op.

Heeft u een middelgroot tot groot project waarbij u vrijblijvend advies nodig heeft? Vul ons formulier in dan gaan wij samen met u bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

U kunt ook direct contact opnemen via ons telefoonnummer: