Skip to main content

Projectupdate Prins Hendriklaan

Totaalrenovatie tot hoogwaardige kantoorbestemming aan de Prins Hendriklaan te Gemeente Amsterdam!

We zijn begonnen met het plaatsen van een kelder aaneengesloten onder de drie panden, opgedeeld in twee fasen. Er zaten aardig wat zettingen in het gebouw, om dit te stabiliseren tijdens aanleg van de nieuwe kelder is ruim 40.000 kg stempelstaal gebruikt. De verzakkingen zijn weer gestabiliseerd door de nieuwe dragende kelder, en door de nieuwe staalconstructie zijn alle verdiepingsvloeren volledig vernieuwd en vrij in te delen ruimtes gecreëerd. Dit is er later weer uitgehaald op andere projecten hergebruikt. Er is uiteindelijk 64.000 kg staal permanent in het pand gemonteerd.

Het dak is voorzien van nieuw dakbeschot en balklaag. Daarna is het dak hersteld met hoogkwalitatieve leidaken en zetwerk. Aan de achterzijde creëerden wij balkons, nieuwe gevelkozijnen en dakramen. Als kers op de taart hebben onze vakmannen al het metselwerk hersteld, en voorzien van nieuwe snijvoegen. Binnen hebben wij een moderne lift en trappenhuizen geïnstalleerd.

Dit gerenoveerde kantoorpand is voorzien van het Groene Paalsysteem, warmtepompen en is volledig opnieuw geïsoleerd volgens de huidige norm. Daarnaast krijgt het pand voorzieningen voor het laden van elektrische auto’s en fietsen.

De komende weken wordt de afwerking bepaald en gemaakt naar de wensen van de nieuwe huurder. Al met al kan dit prachtige gebouw na oplevering de tand des tijds weer weerstaan.

Houd onze LinkedIn in de gaten voor updates over al onze mooie projecten!

De Groene Paal
Otis Elevator Co.
Dry Works
Hollandia Industrial

Wilt u vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op.

Heeft u een middelgroot tot groot project waarbij u vrijblijvend advies nodig heeft? Vul ons formulier in dan gaan wij samen met u bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

U kunt ook direct contact opnemen via ons telefoonnummer: