Skip to main content

Diensten

Funderingsherstel & Kelders

Heeft u een scheefstaande woning, scheuren in de muur of een verzakte vloer? Of bent u aangeschreven door de gemeente? Dan bent u voor funderingsherstel aan het goede adres bij WJ Projects.

De samenwerking aangaan?

Funderingsherstel is een belangrijk bouwkundig proces dat nodig is wanneer de fundering van een gebouw is verzwakt, beschadigd of niet langer voldoet aan de stabiliteitsnormen. Het is van vitaal belang om de levensduur en veiligheid van een gebouw te waarborgen. Daarnaast is het een complexe bouwkundige taak die expertise en ervaring vereist zodat het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Door onze jarenlange ervaring en samenwerking met raadgevende ingenieurs, architecten en constructeurs uit onze regio Amsterdam, kunt u op onze expertise rekenen.

Wij zullen eerst uw pand inspecteren om de oorzaak en omvang van het funderingsprobleem te beoordelen. Wij zullen daarna een plan maken om de fundering te herstellen door middel van versterking, aanpassing of volledige vervanging. Tijdens het daadwerkelijke herstellen zullen onder andere de bestaande funderingspalen worden versterkt, nieuwe funderingspalen worden geïnjecteerd of gieten we een nieuwe betonnen fundering. Als er schade aan het gebouw is ontstaan door de funderingsproblemen zullen wij deze ook herstellen, dit zijn bijvoorbeeld de scheuren in de muren en vloeren.

Funderingsherstel is echter en grote en prijzige ingreep, vandaar dat we vaak tegelijkertijd het pand onderkelderen. Door deze combinatie gaat de waarde van het pand omhoog en de relatieve kosten van funderingsherstel omlaag.

Onderkeldering is een bouwkundig proces waarbij een bestaand gebouw wordt voorzien van een extra ondergrondse ruimte, zoals een kelder. Wij starten met het inspecteren van het gebouw en de al bestaande fundering, bodemgesteldheid en de wettelijke vereisten. Daarna graven wij sleuven en installeren we tijdelijke ondersteuning om het bestaande pand te ondersteunen. Wij maken gebruik van schroefinjectiepalen en laten een kelder vaak de bodem in zakken. Eventuele technische voorzieningen zoals elektriciteit en riolering kunnen ook worden geïnstalleerd. De kelder zal geïntegreerd worden met de bestaande structuur van het gebouw zodat de fundering stevig is en nog jarenlang mee zal gaan.

Wilt u vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op.

Heeft u een middelgroot tot groot project waarbij u vrijblijvend advies nodig heeft? Vul ons formulier in dan gaan wij samen met u bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

U kunt ook direct contact opnemen via ons telefoonnummer: