Skip to main content

Diensten

Transformatie

Het transformeren van prachtige, oude gebouwen naar een nieuwe bestemming vinden wij een erg leuke uitdaging. Panden omvormen is meestal sneller en goedkoper dan nieuwbouw, veel elementen worden namelijk hergebruikt. Wij denken bij transformatie graag buiten de kaders zodat we de meest innovatieve oplossing kunnen bieden voor u. Daarnaast verduurzamen we deze nieuwe bestemmingen maar al te graag, uiteraard met behoud van het historische karakter en modern comfort!

De samenwerking aangaan?

Transformatie, oftewel functiewijziging, is een bouwkundig proces waarbij aandacht wordt besteed aan het zoveel mogelijk behouden van het oude gebouw terwijl het wordt aangepast naar moderne behoeften en functies. Zo passen wij onder andere de binnenmuren aan, creëren we nieuwe indelingen, versterken we draagstructuren en brengen we moderne voorzieningen aan. Als het gebouw historische of architectonische elementen heeft wordt er aandacht besteed aan hun behoud en herstel. Dit bevat gevels, ramen, deuren en ornamenten.

Transformatie kan de levensduur en waarde van een bestaand pand verlengen. Het vereist grondige kennis van zowel historische behoudsprincipes als modernde bouwmethoden. Een ervaren aannemer kan helpen het transformatieproces goed uit te voeren. Dit doen wij maar al te graag! We voeren deze herstelwerkzaamheden uit met hoogwaardige bouwmaterialen, zoals isolatiemateriaal en HR++ glas. Daarnaast vinden wij het, met het oog op circulariteit, belangrijk om te bouwen met biobased- en hergebruikte materialen.

Wilt u vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op.

Heeft u een middelgroot tot groot project waarbij u vrijblijvend advies nodig heeft? Vul ons formulier in dan gaan wij samen met u bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

U kunt ook direct contact opnemen via ons telefoonnummer: