Skip to main content

Getekend | Duurzame woontoren met 56 appartementen, productieruimte en kantoorgebouw

Papaverweg 18 | Getekend! Duurzame woontoren met 56 appartementen, productieruimte en kantoorgebouw!

Wij zijn verheugd jullie mee te delen dat wij deze week een mooie samenwerking hebben ondertekend met de Alliantie Ontwikkeling B.V. voor een ontwikkeling in Buiksloterham te Gemeente Amsterdam. Ontwikkeling door WJ Vastgoed.

In opdracht van de Alliantie Ontwikkeling B.V. gaan wij op de Papaverweg een duurzaam gebouw bouwen met maar liefst 56 appartementen! Deze appartementen zullen betaalbaar en turn-key worden opgeleverd. Het uitgangspunt voor het project is de realisatie van 56 appartementen in het sociale huur segment, allen voorzien van eigen buitenruimte en berging. Daarnaast komt er een kantoorgebouw met 4 bouwlagen van 580 m2 dat vrij in te delen is. Vanwege het industriële karakter van Buiksloterham komt er op de begane grond een productieve ruimte voor de maakindustrie van 540 m2.

Voor dit project is er een uitgebreid groenplan opgesteld. Op het dak van het woongedeelte worden 130 zonnepanelen geplaatst zodat er duurzame energie wordt opgewekt. Tussen deze panelen wordt er groen geplant. Boven het kantoor zal er een daktuin gerealiseerd worden. Tot slot wordt het terrein naast het gebouw betegeld met groensteen en gebakken klinkers met daaronder retentiekratten. Hierdoor is er een overgang van open grasvelden, naar tegels met verschillende groene voegen, tot aan een harde ondergrond die geschikt is voor zwaar verkeer.

Naar ontwerp van Elephant streven wij naar het creëren en realiseren van de meest optimale woon- en werkomgeving. De Papaverweg wordt een plek waar de bewoners ambities kunnen waarmaken en zich vooral thuis zullen voelen.

Houd onze LinkedIn in de gaten voor meer updates van al onze prachtige projecten!

Wilt u vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op.

Heeft u een middelgroot tot groot project waarbij u vrijblijvend advies nodig heeft? Vul ons formulier in dan gaan wij samen met u bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

U kunt ook direct contact opnemen via ons telefoonnummer: