Skip to main content

Opgeleverd! Bergansiuskazerne

De rijksmonumentale legerkazerne uit het jaar 1935 in Gemeente Ede is omgebouwd tot een modern appartementencomplex! De uitdaging van dit project was het renoveren naar de maatstaven van nu en toch het monumentale aspect van dit pand te waarborgen. De 24 duurzame appartementen zijn in samenwerking met Monumentenzorg gerenoveerd. De P. L. Bergansiuskazerne maakte tot 2010 deel uit van het kazernecomplex Prins Mauritskazerne en is onder andere gebruikt als opleidingscentrum en beklede een belangrijke functie in de Tweede Wereldoorlog.

De rijke historie van deze monumentale kazerne is terug te zien in het interieur, zie bijvoorbeeld de prachtige klokkentoren en de robuuste houten balken binnen. De historische trap is nog steeds verfraaid met glas in lood ramen. Het buitenschilderwerk is door middel van historisch onderzoek in de originele kleuren teruggebracht. De prachtige balkons met aan de ene kant de tekst over de geschiedenis van de Maurits Noord kazerne en de andere kant de geschiedenis van de P. L. Bergansius Kazerne passen perfect in het complete plaatje.

De woningen zijn volledig gasloos en hebben energielabel A+. Dit komt mede doordat wij de 1584 stuks glas van de buitengevelkozijnen hebben vervangen.

Wij zijn trots op dit project en wensen alle nieuwe bewoners veel woonplezier in dit prachtige monumentale pand te midden tussen de karakteristieke gebouwen en de bosrijke omgeving!

ZON Transitie Support
VloerverwarmingCentrumNederland
M2 vloeren
Vloerenbedrijf Lau Kerkhof
HZ luchttechniek
Van Ruysdael® glas / verre / glass / vetro / ガラス
Badendesign.nl
Meratus Hoveniers
houtbouw de vries
Kloksgewijs
Robert Koelewijn 📸

Wilt u vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op.

Heeft u een middelgroot tot groot project waarbij u vrijblijvend advies nodig heeft? Vul ons formulier in dan gaan wij samen met u bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

U kunt ook direct contact opnemen via ons telefoonnummer: