Skip to main content

Projectupdate Koolmees | Rotterdam

Mooie momenten mogen gedeeld worden. Wij zijn hier best trots op, complimenten aan het uitvoeringsteam van de Koolmees in #rotterdam.

In 2022 zijn wij gestart met de stabilisatie van het hevig verzakte hoekpand op de ’s Gravendijkwal en Eerste Middellandstraat te Rotterdam. Het cluster van gebouwen, in totaal vijf oude en karakteristieke gebouwen, stond op instorten door funderingsproblemen. Meer dan 70cm scheefstand in onderlinge verdiepingen was het gevolg.

Inmiddels staat het gebouw al enige tijd op de tijdelijke tafelconstructie, maar niet lang meer. De kelderwanden zijn gereed voor de stort, waarna de gebouwen bijna op de nieuwe dragende kelder van bijna 600m2 teruggezet kunnen worden. Met een nieuwe dakopbouw en keurig herstelde gevels worden de panden in ere hersteld. Een mooie opgave vol logistieke uitdagingen voor WJ Projects op deze locatie.

Bij oplevering is Rotterdam 25 duurzame huurwoningen rijker. De karakteristieke gebouwen blijven behouden, maar met een duurzame invulling en toekomstbestendige energielabels.

Wilt u vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op.

Heeft u een middelgroot tot groot project waarbij u vrijblijvend advies nodig heeft? Vul ons formulier in dan gaan wij samen met u bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

U kunt ook direct contact opnemen via ons telefoonnummer: